Рада включила до порядку денного створення Антикорупційного суду

Рада включила до порядку денного створення Антикорупційного суду

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада внесла до порядку денного питання про створення Антикорупційного суду.

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Рада внесла до порядку денного питання "Про доручення Комітету з питань правової політики та правосуддя щодо підготовки для термінового розгляду проектів законів про Вищий антикорупційний суд №№ 7440, 7440-1, 7440-2, 7440-3, 7440-4) та про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" (№№ 7441, 7441-1)".

Як пояснив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, "цим рішенням і дорученням ми одночасно включаємо в порядок денний і даємо доручення Комітету правової політики невідкладно розглянути. Якщо в середу комітет зможе розглянути проект рішення, у нас буде шанс у четвер включити його в порядок дня і пройти його розгляд у першому читанні".

Перед цим голосуванням Верховна Рада не змогла затвердити порядок денний восьмої сесії парламенту, який передбачав розгляд законопроектів про створення антикорупційного суду.

Парубій шість разів ставив на голосування відповідний проект постанови № 8063, але голосів не вистачило для ухвалення порядку денного.

Проект постанови передбачав включення до нього 5 законопроектів про антикорупційний суд, зокрема проекту закону Президента Петра Порошенко № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Після цього спікер поставив на голосування пропозицію затвердити тижневий порядок денний і депутати підтримали таку пропозицію.

Читайте також: Парубій сказав, коли ВР зможе розглянути законопроект про антикорупційний суд

Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект № 7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилися включити цей законопроект до порядку денного сесії.

За результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-