Дискусія про миротворців ООН не наближає мир на Донбасі - МЗС Польщі

Дискусія про миротворців ООН не наближає мир на Донбасі - МЗС Польщі

Укрінформ
У питанні підтримки України нині потрібно зосередитися на ефективності застосування антиросійських санкцій, відновлення дієвості місії ОБСЄ на Донбасі і протидії розширенню "газової" присутності Росії в Європі.

Про це під час конференції "Російська агресія в Україні. Баланс і перспективи", що проходить у понеділок у Варшаві, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У питанні санкцій ми повинні працювати над їхньою ефективністю, оскільки сьогодні все частіше спостерігається явище, що формально вони існують, а в реальності ми бачимо, як компанії вчаться їх обходити, тобто це є питанням ефективності санкцій", - заявив заступник глави МЗС РП.

Ціхоцький вважає, що на сьогодні треба зосередитися не на науково-теоретичній дискусії щодо місії ООН на Донбасі, що "не наближає розв'язання конфлікту на Донбасі", а на відновленні дієвості місії ОБСЄ, діяльність якої обмежено після загибелі американського спостерігача CММ ОБСЄ у квітні минулого .

Заступник глави МЗС Польщі зазначив, що потрібно також протидіяти спробам збільшення поставок у Європу російського газу (будівництво "Північний потік -2" - ред.) під час конфлікту Росії проти України, що суперечить європейському законодавству.

"Це дії, які прямим чином заохочують Росію зберігати нинішній курс, який полягає на порушенні міжнародного права і продовженні шантажу щодо застосування сили для розв'язання міжнародних конфліктів", - підкреслив Ціхоцький.

Читайте також: Безпека України: Дещиця назвав три серйозні виклики

Він додав, що у питанні протидії російській агресії Варшава хотіла б бути у тіснішому контакті з Києвом. Заступник глави МЗС Польщі зауважив: на сьогодні у Польщі "не чують" пропозицій з боку України, що Варшава зараз могла б зробити у підтримці Києва.

Водночас він звернув увагу на приклад "гібридної операції" проти РП - поширену проросійськими ЗМІ фейкову інформацію нібито про подання Польщею в ООН проекту резолюції про засудження геноциду на Волині, що мала на меті погіршити відносини між Варшавою і Києвом.

Варшава хотіла б краще розуміти, як можна спільно з українською стороною діяти у таких випадках, наголосив Ціхоцький.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-