Парубій каже, що розгляд законопроекту про нацбезпеку – питання кількох днів

Парубій каже, що розгляд законопроекту про нацбезпеку – питання кількох днів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій найближчим часом рекомендуватиме винести на невідкладний розгляд законопроект про національну безпеку України.

Про це спікер повідомив журналістів під час брифінгу 26 лютого, передає кореспондент Укрінформу.

"Це один із найважливіших законопроектів. І я, розпочинаючи цю сесію, визначив його серед прерогатив. Він готувався дуже давно, коли я був ще секретарем Ради національної безпеки і оборони, тоді ми ініціювали огляд сектору безпеки. Нещодавно ми затвердили законопроект на засіданні РНБО, і я сподіваюсь, що найближчим часом, думаю йдеться навіть про дні, законопроект буде внесено на розгляд Верховної Ради. І зважаючи на його важливість і актуальність, я буду рекомендувати його на невідкладний розгляд на сесії Верховної Ради України", - сказав Парубій.

Як повідомив раніше у понеділок голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, законопроект про нацбезпеку перебуває на фінальній стадії підготовки в Адміністрації Президента.

Раніше заступник державного секретаря США Джон Саліван заявив, що Верховна Рада України має якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку, який передбачає впровадження цивільного контролю над сектором оборони.

Читайте також: Безпека України: Дещиця назвав три серйозні виклики

Рада національної безпеки та оборони на засіданні 17 січня схвалила проект закону "Про національну безпеку України".

За словами міністра оборони Степана Полторака, законопроект врегульовує основи та принципи державної політики у сфері національної безпеки і оборони з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО, механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, систему керівництва Збройними силами, зокрема, розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності керівництва відомства та ЗС.

За словами члена Комітету з питань національної безпеки і оборони Ірини Фріз, законопроект про національну безпеку і оборону передбачає реформування сектору безпеки і оборони України за стандартами і критеріями НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-