Рада може скасувати е-декларації для громадських активістів

Рада може скасувати е-декларації для громадських активістів

Укрінформ
Верховна Рада планує розглянути 1 березня два законопроекти, які передбачають скасування електронного декларування для громадських активістів.

Про це заявив Голова ВР Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, 26 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання про скасування декларування громадським діячам - законопроекти 6674 та 6675 - стоять (у порядку денному - ред.) на четвер у першій половині дня. Я впевнений, що ми до них дійдемо, розглянемо і зал підтримає ці пропозиції", - сказав спікер Верховної Ради.

Читайте також: Щорічні е-декларації за 2017 рік подали вже понад 61,5 тис. держслужбовців - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів. Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 - про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Обов'язкове е-декларування для громадських організацій, що здійснюють антикорупційну діяльність, було ухвалене Верховною Радою 23 березня 2017 року. Проект цього закону також вніс президент Петро Порошенко 14 березня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-