Мінгареллі назвав успішні реформ в Україні та вказав, на що звернути увагу

Мінгареллі назвав успішні реформ в Україні та вказав, на що звернути увагу

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявляє, що за чотири роки українська влада зробила значні кроки в модернізації країни.

Про це він сказав під час конференції на тему: "Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо є політична воля влади, то немає сумніву, що протягом останніх чотирьох років представники політичної влади в цій країні зробили певну кількість кроків, щоб модернізувати і трансформувати країну, перетворити її на демократичне, відкрите суспільство, базуючись на соціально-ринковій економіці. Ми не сумніваємось в цьому", - сказав посол ЄС.

Мінгареллі зазначив, що не перелічуватиме реформ, які були впроваджені українською владою у складних умовах, і додав: "Якщо ви цього не бачите, то ви або ідіоти, або люди з обмеженою точкою зору".

Серед успішних змін в Україні Мінгареллі назвав прогрес у сферах енергоефективності, цифрових технологій, навколишнього середовища.

Читайте також: Мінгареллі: Головний проект України - підвищення життєвого рівня

Водночас Мінгареллі зауважив, що є кілька сфер в Україні, на яких потрібно зосередити більшу увагу.

"Необхідно сфокусовати реформи у сферах транспорту, інтелектуальної власності, митниці, оподаткуванні, здоров'я. В цих сферах нам треба робити більше", - сказав Мінгареллі.

Він додав, що в Україні є активне громадянське суспільство, яке має бути частиною команди із впровадження Угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-