Антикорупційний суд: у Раді хочуть за тиждень дійти до другого читання

Антикорупційний суд: у Раді хочуть за тиждень дійти до другого читання

Укрінформ
Наступний сесійний тиждень розпочнеться із включення законопроекту про антикорупційний суд до порядку денного сесії.

Про це народний депутат із фракції партії «Блок Петра Порошенка», представник Президента у парламенті Ірина Луценко заявила в коментарі журналістам, інформує прес-служба БПП.

За словами депутата, на наступному тижні, який є пленарним у ВР, депутати мають завершити питання судової реформи та включити до порядку денного президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд (№7440).

«На наступний тиждень заплановане включення до порядку денного законопроекту про антикорупційний суд і робота в комітеті над напрацюванням його до другого читання. Президент налаштований на те, щоб врахувати додаткові рекомендації Венеціанської комісії щодо набору суддів та підслідності справ чи справи має розглядати тільки НАБУ і САП, чи це буде також розглядати новостворене ДБР та СБУ», – зауважила Луценко.

Читайте також: Парубій знову квапить депутатів із Антикорупційним судом

Вона також зазначила, що ВР розгляне ряд законопроектів, пов’язаних із завершенням судової реформи: «Це антикорупційний суд, будуть внесені зміни до закону про суд і судоустрій. Також зміни до бюджету, пов’язані з функціонуванням Конституційного суду, і законопроекти з е-декларування громадських організацій», – додала Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-