Парубій знову квапить депутатів із Антикорупційним судом

Парубій знову квапить депутатів із Антикорупційним судом

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій сподівається, що парламент наступного тижня включить до порядку денного законопроект щодо створення Антикорупційного суду.

Про це він заявив у четвер під час брифінгу у готелі «Київ» після виступу на публічному обговоренні реформування діяльності апарату ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо відтягувати прийняття законопроекту щодо Антикорупційного суду, тому що йдеться і про завершення нашої побудови антикорупційної системи, також йдеться про наші міжнародні зобов'язання, зокрема з МВФ... Тому цей законопроект стоїть прерогативою на порядок денний сесії. Переконаний і сподіваюся, що ми наступного тижня принаймні зробимо перший крок - включимо його у порядок денний», - сказав Парубій.

Згідно з календарним планом Верховної Ради наступний пленарний тиждень розпочинається 26 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами візиту 12-16 лютого групи експертів МВФ представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що українська влада повинна забезпечити невідкладний розгляд у парламенті законопроекту про антикорупційний суд з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії та зобов'язань у рамках програми МВФ.

Читайте також: Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

Президент Петро Порошенко 22 грудня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". У МВФ тоді заявили, що ухвалення законопроекту в чинній редакції означатиме порушення Україною зобов'язань перед міжнародними партнерами.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилася включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-