Миротворці для Донбасу: Парубій прокоментував вимогу росіян щодо НАТО

Миротворці для Донбасу: Парубій прокоментував вимогу росіян щодо НАТО

Укрінформ
Спікер ВР Андрій Парубій прокоментував вимогу Росії щодо заборони участі країнам-членам НАТО в миротворчій місії на Донбас.

Як заявив він журналістам на брифінгу у готелі "Київ", в такому випадку Україна має наполягати на неучасті представників ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку - ред.) у цій місії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія ставить питання про те, що серед миротворців не можуть бути члени країн НАТО. Я вважаю, що якщо серед миротворців не буде представників країн членів НАТО, так само не може бути представників членів ОДКБ. Адже ця структура фактично є такою, де лідерство займає Росія, і може відіграти деструктивну роль. Я вважаю, що у цих переговорах було би правильно, якби українська сторона мала би позицію стосовно неучасті членів ОДКБ. Так само, як Росія наполягає на неучасті членів НАТО", - сказав Парубій.

Читайте також: Порошенко і Саліван обговорили перспективи місії ООН на Донбасі

Він наголосив, що процес щодо миротворчої місії на Донбасі триває і Україна як ніхто зацікавлена в тому, щоб чим швидше припинилися вбивства, бойові дії, щоб Російська Федерація вивела свої війська.

Нагадаємо, Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ, Ташкентський договір) — військово-політична міжнародна організація, до якої входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-