Звільнення Гонтаревої Рада розгляне 1 березня

Звільнення Гонтаревої Рада розгляне 1 березня

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада 1 березня розгляне питання звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку та призначення на неї Якова Смолія.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу після публічного обговорення реформування діяльності апарату ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є готовність до розгляду кадрового питання - призначення голови Національного банку і звільнення попереднього голови Нацбанку. Це питання попередньо планується на четвер (1 березня - ред.) цього пленарного тижня для розгляду», - сказав спікер.

Він додав, що наступного пленарного тижня ініціюватиме розгляд низки питань щодо соціального захисту військовослужбовців.

«Також планується на перший день блок питань транспорту, а на четвер я ініціюю розгляд питань інформаційної політики, питань реформи парламенту», - поінформував Парубій.

Читайте також: Рада готова розглянути кандидатуру глави НБУ та новий склад ЦВК – Парубій

Згідно з календарним планом пленарний тиждень розпочинається у Верховній Раді 26 лютого.

Як повідомлялося, Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. Відтоді вона перебуває у відпустці. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Смолій.

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Валерії Гонтаревої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-