Рада готова розглянути кандидатуру глави НБУ та новий склад ЦВК – Парубій

Рада готова розглянути кандидатуру глави НБУ та новий склад ЦВК – Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує на готовності до розгляду питання призначення нового голови Національного банку України наступного пленарного тижня, 27 лютого - 2 березня. 

Про це він сказав в інтерв’ю телекомпанії "Рада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По Національному банку вже усе готове і я думаю, що наступного тижня ми розглянемо питання по Національному банку", - зазначив Парубій. Разом із тим він наголосив, що кандидат на посаду голови Нацбанку має ще провести зустрічі із фракціями, і висловив сподівання, "що наступного пленарного тижня ми будемо мати завершеними і політичні дискусії із цього приводу".

Щодо питання призначення нових членів ЦВК він нагадав, що зараз кандидати проходять процедуру спецперевірки відповідно до антикорупційного законодавства, яка може тривати близько двадцяти днів.

"Сподіваюся, що до наступного пленарного тижня ця спецперевірка має бути завершена. Потім комітет, потім винесення на засідання Верховної Ради України. Можу одне гарантувати, як і питання Антикорупційного суду, питання ЦВК я невідкладно поставлю в порядок денний, як тільки будуть завершені всі передбачені законом процедури і я розраховую, що це може бути наступного пленарного тижня", - запевнив голова ВР.

Читайте також: Охендовський прокоментував список кандидатів у члени ЦВК

Як повідомлялось, 5 лютого Комітет Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності рекомендував парламенту підтримати проекти постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України та про звільнення Валерії Гонтаревої.

Тоді ж до ВР надійшло подання Президента України Петра Порошенка щодо нового складу Центральної виборчої комісії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-