Порошенко пояснив, як Турчинов став виконувачем обов'язків президента

Порошенко пояснив, як Турчинов став виконувачем обов'язків президента

Укрінформ
Повноваження колишнього президента України Віктора Януковича у зв'язку з його самоусуненням в лютому 2014 року були покладенні на тодішнього голову Верховної Ради Олександра Турчинова.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у середу, 21 лютого, під час допиту у справі про державну зраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені невідомо про рішення Верховної Ради України щодо припинення повноважень Президента. Я про нього не знаю і не поінформований. Як народний депутат України я брав участь у голосуванні постанови Верховної Ради України, в якій було зазначено: у зв'язку з самоусуненням президента Януковича покласти обов'язки президента на голову Верховної Ради Олександра Турчинова», - пояснив Порошенко.

Читайте також: Порошенко не знає, де підписана Януковичем після розстрілу Майдану "капітуляція"

За словами Президента, для нього, як народного депутата, на той момент існувало достатньо причин проголосувати за покладання обов'язків на Голову Верховної Ради. "Я не маю високої честі бути автором цієї постанови, як народний депутат я лише голосував "за". І підставою для покладання обов'язків на голову ВР була відсутність зв'язку з президентом, відсутність президента на робочому місці і втрата керівництва країни в умовах агресії Російської Федерації в Криму, що почалася", - додав він.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-