Держзрада Януковича: суд дозволив допит Порошенка через відеозв'язок

Держзрада Януковича: суд дозволив допит Порошенка через відеозв'язок

Укрінформ
Оболонський районний суд, який розглядає справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, дозволив допитувати Президента України Петра Порошенка у режимі відеозв'язку.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про допит свідка Петра Порошенка у режимі відеоконференції з посиланням на відповідний лист з Адміністрації Президента, у якому викладені обгрунтовані підстави для такого допиту. Враховуючи, що стороною обвинувачення наведено достатні підстави для допиту свідка в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що клопотання підлягає задоволенню. Суд ухвалив клопотання прокурора про допит свідка в режимі відеоконференції задовольнити”, - сказав Дев'ятко.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що у них більше 200 питань до Порошенка.

"Суд гарантує що у вас буде вдвічі більше часу для допиту Порошенка, ніж у обвинувачення", - відповів на це суддя.

Читайте також: Суд у справі Януковича почався, біля будівлі - півсотні правоохоронців

Як повідомлялося, Оболонський райсуд Києва на засіданні у середу, 21 лютого, планує допитати як свідків Президента Порошенка та постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-