Суд у справі Януковича почався, біля будівлі - півсотні правоохоронців

Суд у справі Януковича почався, біля будівлі - півсотні правоохоронців

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Констянтином Васалатієм і Максимом Тітовим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення, а також адвокати Януковича Віталій Сердюк, Ігор Федоренко, Адріана Фозекош і Богдан Біленко.

У судовому засіданні у середу планується завершити допит свідків з боку обвинувачення.

Читайте також: Держзрада Януковича: Порошенка можуть допитати в режимі відеозв'язку

Останніми свідками, яких допитають у рамках цього процесу з боку обвинувачення, - Президент України Петро Порошенко і постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Біля будівлі суду посилено заходи охорони. Так, біля самого приміщення суду та на прилеглій до нього території чергують більше півсотні правоохоронців.

У відвідувачів ретельно перевіряють документи та особисті речі.

У коментарі журналістам перед засіданням прокурор ГПУ Руслан Кравченко повідомив, що Порошенко, скоріш за все, буде свідчити в суді через відеоконференцзв'язок.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-