Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує наше право на самооборону - Порошенко

Закон про реінтеграцію Донбасу фіксує наше право на самооборону - Порошенко

Укрінформ
Закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" фіксує право українського народу на самооборону.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час засідання Воєнного кабінету Ради нацбезпеки і оборони 20 лютого, підписуючи цей закон, більш відомий як "про реінтеграцію Донбасу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей закон фіксує наше право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН. Упевнений у тому, що в таких умовах провідна роль для відсічі агресії лягає на плечі Збройних Сил України", - підкреслив глава держави.

Водночас Порошенко наголосив, що Україна й надалі залишається відданою мирному вирішенню проблеми звільнення окупованих територій.

Президент також розповів, що підписаний закон на законодавчому рівні визначає Росію як державу-агресора, яка окупувала частину української території.

Читайте також: Закон про деокупацію Донбасу не порушує жодних зобов'язань - Порошенко

Також, за словами глави держави, закон забезпечує правовий механізм, у тому числі політико-дипломатичним шляхом, повернення окупованих територій, суттєво посилює правову базу застосування ЗСУ й інших силових підрозділів для оборони нашої держави, при цьому встановлюючи основні параметри захисту громадянських прав і свобод цивільного населення.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 січня схвалила в цілому законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Фото: Твітер Петра Порошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-