Глава МЗС Данії назвав дві умови подальшої підтримки України

Глава МЗС Данії назвав дві умови подальшої підтримки України

Укрінформ
Україна зможе розраховувати на подальшу міжнародну підтримку, якщо до Копенгагенської конференції з питань реформ досягне помітних результатів у критично важливих напрямах - боротьбі з корупцією та електроенергетиці.

Про це заявив у виступі на конференції «Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні» міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні уряд представив нам свої плани на 2018 рік, і тепер ми маємо дивитися на поставлені цілі і очікувати високих результатів, на які ми всі сподіваємося. Ми вважаємо, що уряду слід скористатися і тим часом, який ще залишився до червня (конференції в Копенгагені з питань реформ в Україні 27 червня - ред.) , аби досягти абмітних реформ у критичних напрямах - це боротьба з корупцією та сектор електроенергетики", - сказав Самуельсен.

Читайте також: Суд дозволив Ситнику не платити штраф у справі НАЗК

Він додав, що тоді під час Копенгагенської конференції Україна зможе очікувати, що міжнародна спільнота, побачивши результативність зусиль уряду в цих напрямах, підтримуватиме країну й надалі.

"Створення і початок роботи Антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеційської комісії також означатиме, що нова судова система в Україні є дійсно життєздатною", - зазначив глава МЗС Данії.

Він наголосив , що День пам'яті Героїв Небесної Сотні - саме той момент, коли ми можемо ще раз повторити, що сьогодні дійсно стоїть на кону, і що загиблі герої віддали своє життя за європейський вибір України.

"Кожна нація має суверенне право обирати своє майбутнє, тому Данія підтримує Україну в її європейських сподіваннях", - резюмував Самуельсен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-