У Дуди заявили про

У Дуди заявили про "глибоке розчарування" від переговорів із Розенком

Укрінформ
Канцелярія президента Польщі висловила "глибоке розчарування" результатами вчорашніх українсько-польських переговорів у Варшаві на рівні віце-прем’єрів Павла Розенка та Пьотра Глінського.

Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує РАР.

"Канцелярія президента РП висловлює глибоке розчарування результатами переговорів віце-прем'єрів України і Польщі. Відсутність рішення української сторони у фундаментальному питанні, яким є відмова заборони на польські ексгумації на території України, означає серйозний регрес довіри і не відповідає мандату на переговори, визначеного президентами (України і Польщі), що значно обтяжує двосторонні відносини”, - заявив Щерський.

Він висловив сподівання, що найближчим часом "буде знято цю заборону", що відповідатиме духу виконання зобов'язань, які сторони взяли на себе.

Читайте також: Україна і Польща продовжать "історичний" діалог і спільну роботу - Розенко

Як повідомлялося, у п'ятницю, 16 лютого, у Варшаві відбулися переговори на рівні віце-прем’єрів України і Польщі Розенка та Глінського. За результатами переговорів Розенко повідомив про свій “стриманий оптимізм” щодо подальших переговорів сторін і вирішення наявних проблем. У свою чергу Глінський наголосив, що переговори були “складними”, але відбулися у хорошій атмосфері і є “кроком уперед”. 

Зазначалося, що під час переговорів сторони зосередили зусилля щодо вирішення наступних проблем: відбудови знищених за останні роки місць пам’яті, відновлення пошуково-ексгумаційних робіт, а також доцільності поправки в нещодавно ухвалений закон про Інститут національної пам’яті Польщі, де йдеться про кримінальне переслідування за заперечення злочинів “українських націоналістів” проти польського населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-