Юнкер пообіцяв Порошенку ще більшу підтримку ЄС для України

Юнкер пообіцяв Порошенку ще більшу підтримку ЄС для України

Укрінформ
Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що Євросоюз цього року готовий посилити підтримку України на шляху системних реформ та імплементації Угоди про асоціацію.

Про це він заявив під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком у рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент Європейської Комісії запевнив, що Європейський Союз готовий посилити всебічну підтримку України у 2018 році на шляху системних реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Порошенко подякував Штатам за зброю

Співрозмовники також обговорили перспективи виділення Євросоюзом Четвертої програми макрофінансової допомоги Україні, а також шляхи реалізації ініціативи «Східне партнерство+».

Крім того, Порошенко з Юнкером обговорили хід реформ в Україні.

Зокрема, Президент відзначив важливість формування незалежної антикорупційної інфраструктури і, зокрема, незалежного Антикорупційного суду.

Лідери домовились розпочати підготовку до наступного 20 саміту Україна-ЄС.

Також було висловлено занепокоєння впровадженням проекту «Північний потік-2», який Глава Української держави назвав політичним.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 16-17 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині, де бере участь у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-