Про миротворців домовитися з Лавровим не вдалося - Клімкін

Про миротворців домовитися з Лавровим не вдалося - Клімкін

Укрінформ
Міністри закордонних справ України Павло Клімкін і Росії Сергій Лавров під час зустрічі в Мюнхені в рамках безпекової конференції обговорили питання звільнення заручників та миротворчої місії.

По першому, гуманітарному, питанню було важливо поговорити, по другому – не домовилися ні до чого, заявив після зустрічі Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Поки ми не домовилися ні до чого. Працюватиме далі. З точку зору гуманітарних (питань – ред.), зустріч була важливою. Сподіваюся, можемо надати поштовх",  - розповів він.

Щодо політичних в'язнів, уточнив Клімкін, то говорили про можливість обговорення нових форм - обмінів чи звільнення.

За словами глави МЗС України, довго говорили про гуманітарний аспект. Клімкін попросив здійснити вплив на окупаційну адміністрацію ОРДЛО, щоб вони не порушували базові принципи людяності.

Йшлося про те, що необхідно забезпечити доступ міжнародних гуманітарних організацій і Міжнародного Червоного Хреста до утримуваних в ОРДЛО заручників, про пошук зниклих безвісти.

Читайте також: "Нормандську зустріч" можуть перенести на завтра - Клімкін

Український і російський міністри обговорили питання СЦКК, про те, яким чином відновити повноцінну роботу.

"Я чітко сказав, що ми не можемо говорити про формальний статус, але практичні речі мають залишатися сфокусованими на припиненні вогню", - наголосив Клімкін.

Другою головною темою була миротворча операція на Донбасі. Для України, за словами Клімкіна, дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство могло поступово перебирати контроль над окупованою територією. Без цього неможливо говорити ні про що, про жодний подальший процес. Дискусію треба продовжувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-