Турчинов заявив, що не наказував стріляти у Януковича

Турчинов заявив, що не наказував стріляти у Януковича

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ніколи не давав наказу ліквідовувати Віктора Януковича або стріляти в нього.

Про це він заявив під час допиту в Оболонському райсуді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не давав команду нікому ліквідовувати, чи стріляти, чи щось ще там робити, що б загрожувало життю Віктора Януковича. Нікому таких наказів не давав. Нехай хоч одна людина скаже, що я давав наказ щодо ліквідації Януковича. Такого не було і не могло бути. Дуже важливо було, щоб Янукович був живий в Україні. Дуже важливо, щоб він добровільно написав заяву про те, що йде з посади, і спокійно міг би сидіти на лаві підсудних і відповідати за ті злочини, які він скоював або які йому інкримінують", - сказав Турчинов.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Секретар РНБО розповів про плани Кремля відновити режим Януковича

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-