Речник МВФ: експерти обговорюють Антикорупційний суд в Україні

Речник МВФ: експерти обговорюють Антикорупційний суд в Україні

Укрінформ
Група експертів МВФ, які працюють в Києві протягом цього тижня, обговорюють з представниками української влади "технічні аспекти" реалізації реформ, передусім запровадження в країні Антикорупційного суду.

Про це повідомив у четвер у Вашингтоні, відповідаючи на запитання Укрінформу, директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс.

"Я справді можу підтвердити, що на прохання української влади в Києві зараз працює невелика група представників МВФ для того, щоб обговорити деякі технічні аспекти реформ в рамках програми, в тому числі проекту закону про Антикорупційний суд", - зауважив офіційний представник Фонду.

Він нагадав, що візит технічної місії МВФ до Києва триватиме до п'ятниці, 16 лютого. Після цього, за його словами, Фонд зможе більш детально прокоментувати підсумки зустрічей і переговорів в українській столиці.

Крім того, Райс зазначив, що поки не може сказати про перспективи четвертого перегляду МВФ й виділення чергового траншу для України в рамках програми розширеного фінансування EFF.

"По часу наступного перегляду (й візиту оціночної місії Фонду до України – ред.) рішення ще не прийнято", - повідомив представник МВФ.

Читайте також: Парубій обіцяє МВФ, що проект про Антикорупційний суд змінять під час голосування

Як відомо, в березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на чотири роки. Перший транш у сумі $5 млрд Україна отримала в березні 2015 року, другий ($1,7 млрд) у серпні 2015 року, третій ($1 млрд) у вересні 2016 року, четвертий ($1 млрд) у квітні 2017 року.

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-