Віце-прем'єр Польщі сподівається на результативну зустріч з Розенком

Віце-прем'єр Польщі сподівається на результативну зустріч з Розенком

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Польщі Пьотр Глінський переконаний, що його зустріч з українським колегою Павлом Розенком у п'ятницю, 16 лютого, у Варшаві буде результативною.

Про це Глінський заявив у коментарі РАР.

"Я задоволений, що віце-прем’єр Розенко прийняв запрошення, і я переконаний, що ця зустріч буде доброю. Я сподіваюся на взаєморозуміння як у справах, що стосуються найскладніших питань історії, так і у спільному баченні багатовимірної співпраці наших країн", - заявив Глінський.

Окрім Розенка, у складі української делегації на зустріч з польською стороною прибудуть, зокрема, міністр культури Євген Нищук, заступник глави МЗС Василь Боднар, співголова українсько-польської міжпарламентської групи Оксана Юринець, посол України в Польщі Андрій Дещиця. З польського боку, крім Глінського, у переговорах братимуть участь заступник міністра культури Ярослав Селлін, заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький, заступник голови Інституту національної пам'яті Польщі Кшиштоф Швагжик.

Після завершення переговорів планується, що Розенко разом із Глінським покладуть квіти до могил козаків і старшин армії УНР на Вольському кладовищі у Варшаві і запалять лампадки біля пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Читайте також: Конституційний суд Польщі може врахувати побоювання українців в “історичному” законі

Під час зустрічі основними темами переговорів будуть: зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, якими передбачається, зокрема, покарання за заперечення злочинів "українських націоналістів" проти громадян Другої Речі Посполитої, а також відновлення пошуково-ексгумаційних робіт в Україні у місцях загибелі поляків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-