Росія завжди використовувала підкорені народи як гарматне м’ясо - Гройсман

Росія завжди використовувала підкорені народи як гарматне м’ясо - Гройсман

Укрінформ
Війна в Афганістані стала ще одним доказом того, що Росія завжди використовувала підкорені народи як гарматне м’ясо у досягненні своїх одіозних політичних цілей.

Про це йдеться у зверненні Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, опублікованому на Урядовому порталі.

"Війна в Афганістані вкотре довела, що імперія завжди використовувала підкорені народи як гарматне м’ясо для досягнення своїх фантомних та одіозних політичних цілей. Сьогодні війна, розв’язана російсько-терористичною агресією, точиться на території нашої держави", - зазначив глава уряду.

За його словами, з початком російської агресії одними з перших на захист України піднялися ветерани війни в Афганістані.

Гройсман підкреслив, що воїни-афганці стали невід’ємною складовою української "військової традиції та історії, в яку вписують свою унікальну та самобутню сторінку".

Прем’єр-міністр запевнив, що українське суспільство високо цінує цей досвід і служіння.

"У далекому Афганістані 29 років тому закінчилася моторошна війна, від якої постраждало багато українських родин: близько 160 тис. наших співвітчизників – хлопців і дівчат, чоловіків і жінок – не з власної волі пройшли через це випробування, 12 тис. українців після тієї війни залишилися скаліченими, 3380 не повернулися додому. Українські родини досі оплакують цю важку втрату", - зауважив він.

Читайте також: В Україні сьогодні вшановують учасників бойових дій на території інших держав

Гройсман наголосив, що наразі наш спільний обов’язок відстояти державну незалежність та територіальну цілісність України, зупинити російсько-терористичну навалу, щоб українські сини та доньки більше ніколи не гинули за інтереси чужих держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-