США прямо звинуватили Москву у невиконанні

США прямо звинуватили Москву у невиконанні "Мінська"

Заява
Укрінформ
США з нагоди третьої річниці підписання Мінських угод прямо звинуватили Москву у невиконанні взятих зобов'язань та запевнили, що санкції проти Росії залишатимуться чинними до повного виконання домовленостей.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"На жаль, Росія продовжує нехтувати своїми зобов'язаннями, передбаченими Мінськими угодами, підтримуючи гострий конфлікт в Україні, який забрав життя понад 10 тис. людей, у тому числі понад 2,5 тис. цивільних осіб, а також змусив 1,6 млн українців залишити свої домівки", - зазначається в документі.

У Держдепі також наголосили, що Москва продовжує заперечувати свою безпосередню участь у конфлікті на Донбасі, хоча сили, очолювані РФ, й надалі залякують міжнародних спостерігачів СММ та блокують їм доступ до окупованих територій.

"Україна прийняла законодавство, в тому числі про амністію щодо антиурядових сил та спеціальний статус для Донбасу, що свідчить про бажання України реалізовувати Мінські угоди", - підкреслили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Третя річниця “мінських угод”: альтернативи силі нема

У цьому зв'язку США – у взаємодії з Францією й Німеччиною – закликали російський уряд припинити агресію в Україні.

"Наші санкції залишатимуться чинними, поки Росія повністю не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами. Наші окремі санкції, пов'язані з Кримом, продовжать діяти, поки Росія не поверне півострів Україні", - наголосили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-