Перепон для продовження екстрадиційної перевірки Саакашвілі немає - Мін'юст

Перепон для продовження екстрадиційної перевірки Саакашвілі немає - Мін'юст

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявляє, що наразі немає юридичних перепон для продовження процесу екстрадиційної перевірки екс-голови Одеської ОДА, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це він наголосив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі немає юридичних перепон щодо продовження процесу екстрадиції, екстрадиційної перевірки за запитом грузинської сторони, який надійшов до Міністерства юстиції України, до Генеральної прокуратури України. Тому ми, зі свого боку, будемо діяти виключно в межах чинного законодавства і міжнародних норм. Очікуємо від органів прокуратури завершення екстрадиційної перевірки для того, щоб приймати вже остаточне рішення щодо даного запиту по екстрадиції даної особи", - сказав Петренко.

Читайте також: Статус біженця: суд відмовив Саакашвілі у позові до Міграційної служби

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого цього року Окружний адмінсуд Києва не задовольнив скаргу екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Президент Петро Порошенко у липні 2017 року позбавив Саакашвілі українського громадянства.

В листопаді 2017 року Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

У Грузії Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі та направили до України запит на його екстрадицію. Міністерство юстиції України розпочало екстрадиційну перевірку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-