Україна й Австрія розширюватимуть співпрацю - Порошенко

Україна й Австрія розширюватимуть співпрацю - Порошенко

Укрінформ
Україна і Австрія мають хорошу динаміку співпраці як в економічній, так і політичній сферах, яка надалі ще розширюватиметься.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції після переговорів з Президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми задоволені динамікою наших відносин (з Австрією - ред.), динамікою в економічній, політичній (сферах - ред.), бо існує повне розуміння, повна координація між Україною та Австрією у міжнародних організаціях, і я дуже вдячний Австрії за підтримку України в ЄС”, - сказав Порошенко.

Він також подякував Австрії за підтримку санкцій проти Росії та додав, що ці санкції повинні залишалися до повного виконання Росією Мінських угод.

Читайте також: Президент Австрії: санкції проти Росії - необхідний захід

Глава держави назвав переговори з Президентом Австрії, які, за його словами, стосувалися і розширення співпраці між країнами, “плідними та корисними”.

Як повідомлялося, Президент України 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні на запрошення Президента Австрії.

Крім зустрічі з Президентом Ван дер Белленом, програмою візиту передбачені переговори з новопризначеним федеральним канцлером Себастіаном Курцом. Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Заплановано також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Президента Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-