Україна і Австрія створять комісію з вивчення історії — Порошенко

Україна і Австрія створять комісію з вивчення історії — Порошенко

Оновлено
Укрінформ
Україна та Австрія створять спільну комісію щодо вивчення історії.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з президентом Австрії Александером ван дер Белленом у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підтримую створення спільної комісії по спільному вивченню історії. Я думаю, що історія, яка є сьогодні між Австрією та Україною, нас об’єднує", - зазначив Порошенко.

Він також поінформував, що Президент Австрії має родинне коріння в Україні. За словами глави держави, прадід Александера ван дер Беллена зростав на Полтавщині.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко 8 лютого перебуває з офіційним візитом у Відні. Візит здійснюється на запрошення Федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена.

Крім зустрічі з Президентом Ван дер Белленом, програмою візиту передбачені переговори з новопризначеним Федеральним канцлером Себастіаном Курцом.

Читайте також: Порошенко у Відні проводить переговори з Президентом Австрії

Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС з метою підтримки міжнародних зусиль з відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Заплановано також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Президента України запрошено як особистого почесного гостя Президента Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-