Робочий візит Порошенка до Австрії за рівнем зустрічей є офіційним - посол

Робочий візит Порошенка до Австрії за рівнем зустрічей є офіційним - посол

Укрінформ
Робочий візит до Австрії Президента України Петра Порошенка є дуже важливою і актуальною в політичному плані подією, а перше в українській історії запрошення глави держави на Віденський бал є честю для країни.

Про це написав у Facebook посол України в Австрії  Олександр Щерба, коментуючи питання, які виникли у зв'язку з робочим візитом до Австрії Президента України.

"Оскільки у зв’язку з візитом виникли запитання, хотів би дещо прояснити. Це не "поїздка на бал", як дехто пише, а повноцінний робочий візит. За рівнем зустрічей це офіційний візит. Президент зустрінеться з главою держави (федеральним президентом), главою уряду (федеральним канцлером), главою Національних Зборів Австрії (головою парламенту), представниками бізнесу, дасть інтерв’ю провідному австрійському виданню та відвідає Віденський оперний бал", - написав Щерба.

Дипломат розповів, що Віденський оперний бал є однією з головних протокольних подій року в Австрії і недарма називається "Державним балом". Федеральний президент має право запросити на нього одного главу держави. Федеральний канцлер, відповідно, запрошує одного главу уряду (цього року це прем’єр-міністр Ірландії), а міністр закордонних справ – одного із глав МЗС (цього року це міністр закордонних справ Болгарії).

"І якщо вперше в українській історії на цей бал запрошується Президент України – то це честь, яку приймають з вдячністю. Знак поваги до країни та її лідера. А ще Віденський оперний бал – це місце зустрічі впливових людей із світу політики та бізнесу, насамперед із німецькомовних країн. Тому, запрошення на бал – це не лише честь, але й нагода для зустрічей. Часу на вальс у політиків, як правило, не лишається", - зазначив Щерба.

Читайте також: Порошенко 8 лютого здійснить візит до Австрії

Він також акцентував, що у політичному плані зараз надзвичайно важливий момент для відвідання Відня: новий канцлер, нова коаліція,  Австрія нещодавно головувала в ОБСЄ та головуватиме цього року в ЄС.

"Ті, хто знають цю країну, розуміють, наскільки вона складна і важлива з точки зору європейської політики нашої держави. Тому і таймінг, і формат, і зміст цього візиту для нас вдалий і правильний", - резюмував посол України.

Як повідомлялося, робочий візит до Австрії Президент Порошенко здійснить 8 лютого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-