Свідок у справі про держзраду Януковича розповів про його лист Путіну

Свідок у справі про держзраду Януковича розповів про його лист Путіну

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва допитав колишнього радника постійного представника України при ООН Андрія Цимбалюка у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Свідок відповів на запитання представника державного обвинувачення стосовно ролі листа Януковича до президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну в 2014 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку Цимбалюка, даний лист був поширений 3 березня 2014 року в ООН з метою легалізації військової агресії Росії стосовно України. 

Під час допиту він зазначив, що українському представництву при ООН знадобився певний час, аби пояснити Секретаріату ООН справжню ситуацію в Україні.

"Як наслідок пізніше в ООН були ухвалені резолюція про територіальну цілісність України та резолюція стосовно порушення прав людини в АР Крим, яка визнає Росію державою-агресором", - зазначив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд продовжить допит свідків

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-