Логвинський сказав, де і як можна “зламати російську феміду”

Логвинський сказав, де і як можна “зламати російську феміду”

Укрінформ
Заступник голови Постійної делегації України в ПАРЄ Георгій Логвинський вважає справи звільнених українців прикладами того, як можна протидіяти російській феміді.

Про це народний депутат Логвинський сказав в інтерв’ю Укрінформу.

Зокрема, за його словами, якщо справи виходять на міжнародний рівень, про них говорять на впливових геополітичних майданчиках - в Росії за цим слідкують і починають діяти за законом.

«У Росії чітко слідкують за всім тим, що відбувається тут. Можу послатися на власний досвід захисту політв'язнів», - сказав Логвинський.

Як приклад він навів справу Хайсера Джемілєва, сина Мустафи Джемілєва, якого «фактично тримали заручником і виставляли певні вимоги задля звільнення дитини його батьку – змінити власну політичну позицію, вплинути на думку кримських татар».

«І справа Хайсера Джемілєва стала одним із прикладів, де ми змогли зламати російську феміду. Чому? Бо в Росії дуже уважно відслідковують питання, які стосуються міжнародного захисту тих, чиї імена звучать зокрема в ПАРЄ. І результат є. Наприклад – Ахтем Чийгоз, Надія Савченко, Хайсер Джемілєв», – вказав Логвинський.

Читайте також: Україна заявить в ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ про незаконність “виборів Путіна” у Криму

Він наголосив, що «у справах, які на слуху, які мають підтримку на міжнародному рівні, в Росії дають команду робити все за законом».

«Це створює систему, «гру» за певними правилам. А коли вони «грають» за правилами, тоді й адвокати можуть із ними якось «грати», - додав політик.

Він наголосив на тому, що ми повинні захищати українців, використовуючи будь-які можливості, не зважаючи на тих, хто каже, що з Росією нема про що «грати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-