Без якісних вироків суду боротьба з корупцією не буде ефективною - Прем'єр

Без якісних вироків суду боротьба з корупцією не буде ефективною - Прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що для повноцінної боротьби з корупцією необхідний Антикорупційний суд.

Про це він сказав під час спільного брифінгу з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм у парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр-міністр і уряд повністю підтримуємо швидке створення якісного Антикорупційного суду. Вважаємо, що дуже важливо на фінальній стадії голосування, щоб рекомендації Венеційської Комісії були враховані у цьому законопроекті. Це є принципово важливим і створить повний цикл, повноцінну інфраструктуру боротьби з корупцією", - сказав Гройсман.

Він додав, що поки не буде якісних вироків суду  корупціонерам, боротьба з корупцією не буде ефективною.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня 2017 року Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Читайте також: В Антикорупційному суді мають бути готові до "незручних питань" - Холодницький

Проект закону спрямований на визначення засад організації та діяльності цього суду і спеціальних вимог до суддів цього суду та гарантій їх діяльності. Зокрема, документом передбачається, що для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду громадянин, окрім стажу роботи на посаді судді/адвоката, наукової діяльності, мусить мати значний досвід здійснення у міжнародних міжурядових організаціях чи міжнародних судових установах за кордоном професійної діяльності у сфері права з питань протидії та боротьби із корупцією тощо.

На засіданні Верховної Ради 18 січня депутати тричі відмовилась включити цей законопроект до порядку денного сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-