У Раді немає згоди щодо глави Нацбанку та складу ЦВК — депутат

У Раді немає згоди щодо глави Нацбанку та складу ЦВК — депутат

Укрінформ
Верховна Рада у перший пленарний тиждень чергової сесії не розглядатиме призначення нового глави Національного банку та оновленого складу Центральної виборчої комісії.

Про це розповів в ефірі телеканалу "112" заступник глави парламентської фракції БПП Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я би дуже хотів у перші дні проголосувати за призначення нового глави Національного банку України, нових членів Центральної виборчої комісії. Але на сьогоднішній день, на жаль, ми не маємо впевненої більшості з цих питань. І, відповідно, виносити їх, не маючи більшості, немає сенсу. Тому може Верховна Рада почати зі своєї прямої профільної роботи, а саме - законотворчої. Ті законопроекти, які є сьогодні в порядку денному на першу сесію, вони теж важливі, можливо, не настільки публічні і не так разрекламовані, але теж важливі... Тому, поки шукається консенсус, глобальні питання, в тому числі - кадрові, можна вирішувати ті питання, під які консенсус і так є", - сказав нардеп.

Гончаренко висловив сподівання на вирішення цих питань наприкінці лютого.

Читайте також: Рада наступного тижня Гонтареву не звільнить

"У нас, фактично, буде перерва у два тижні, між сесійними тижнями. І я сподіваюсь, що до другого сесійного тижня, який розпочнеться в кінці лютого, ми уже зможемо розкачатися і знайти компроміс і консенсус, необхідний для того, щоб як мінімум... призначати нового главу Національного банку України і новий склад Центральної виборчої комісії", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту подання на призначення Якова Смолія главою Нацбанку. Крім того, глава держави підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Чергова сесія парламенту відкриється 6 лютого 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-