Рада наступного тижня Гонтареву не звільнить

Рада наступного тижня Гонтареву не звільнить

Укрінформ
Питання про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ та призначення замість неї Якова Смолія поки що немає у розкладі засідань Верховної Ради у перший пленарний тиждень 8-ї сесії, 6-9 лютого.

Розклад засідань опублікований на сайті парламенту.

У вівторок, 6 лютого, депутати мають розглянути питання надання доручення Комітету з питань правової політики та правосуддя щодо підготовки для термінового розгляду проектів законів про Вищий антикорупційний суд та про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Згідно із розкладом відразу після церемонії відкриття восьмої сесії парламенту депутати мають розглянути порядок денний. Раніше в антикорупційному комітеті очікували, що законопроекти про створення Вищого антикорупційного суду будуть включені в нього пакетом разом із іншими проектами законів.

Порядок денний парламенту буде погоджений на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 5 лютого.

Читайте також: У Раді сказали, коли можуть призначити нового главу НБУ

Як повідомлялось, раніше перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Михайло Довбенко прогнозував, що Верховна Рада може розглянути проект постанови про призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку та заслухати звіт чинного очільника НБУ Валерії Гонтаревої наступного пленарного тижня, 6-9 лютого. При цьому орієнтовною датою звіту Гонтаревої він називав 6-7 лютого.

18 січня Президент Петро Порошенко вніс до парламенту кандидатуру Якова Смолія на посаду голови НБУ. Одночасно була зареєстрована постанова про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

Гонтарева 10 травня 2017 року подала заяву про відставку. До призначення нового очільника НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

Згідно з Конституцією голову НБУ призначає і звільняє Верховна Рада за поданням Президента.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-