Президента закликають не допустити призначення Сімоненко суддею ВСУ

Президента закликають не допустити призначення Сімоненко суддею ВСУ

Оновлено
Укрінформ
Громадська рада доброчесності закликає Президента Петра Порошенка не допустити призначення суддею Верховного суду України Валентини Сімоненко.

Відповідне звернення члени ради оприлюднили під час акції біля Адміністрації Президента, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звертаємося до Президента України як гаранта Конституції України та Верховного Головнокомандувача вжити усіх можливих заходів, аби не допустити до Верховного суду особу, яка співпрацює з окупаційною владою та фінансує збройні дії проти України», - йдеться у зверненні Громадської ради доброчесності.

У зверненні до Президента України члени ГРД, зокрема, заявили, що «Сімоненко Валентина Миколаївна, будучи суддею Верховного Суду України, вже після анексії Криму Росією та розв’язання війни на сході України, у 2015 році звернулася до «Межрайонной инспекции Федеральной налоговой службы №1 по г. Севастополю» із заявою про постановку на облік в податкових органах окупаційної влади Росії на території Криму. До заяви окупаційній владі нею було додано паспорт громадянки України, який їй було видано в 2015 році Дніпровським РВ ГУМВС України, що свідчить про те, що це звернення свідомо вчинено в час, коли вже тривала російська окупація Криму...”

У документі наголошується, що раніше організація у своєму висновку про невідповідність цього кандидата на посаду судді ВСУ звертала увагу на наявність у Сімоненко в Криму близьких родичів-колаборантів.

Читайте також: Президенту рекомендують призначити Валентину Сімоненко суддею ВС

Зокрема, у Раді доброчесності стверджують, що йдеться про можливе уникнення посадовцем декларування майна в окупованому Криму, приховування факту продовження ведення бізнесу і співпраці з окупаційною російською владою.

Як повідомлялось, у грудні 2017 року активісти Громадської ради доброчесності заявили, що голова Ради суддів Валентина Сімоненко має тісні зв'язки з окупованими територіями і країною-агресором. Зокрема, за даними Ради, чоловік Сімоненко, з яким вона, ймовірно фіктивно, розлучилася, має бізнес у Криму, а рідна сестра є держслужбовцем на окупованому півострові.

Сімоненко з грудня 2010 року по листопад 2013 року працювала суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, 3 листопада 2013 року призначена суддею Верховного суду України. У червні 2014 року вона була обрана головою Ради суддів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-