Статус Саакашвілі: суд переніс розгляд апеляції на 5 лютого

Статус Саакашвілі: суд переніс розгляд апеляції на 5 лютого

Укрінформ
Київський апеляційний адмінсуд частково задовольнив клопотання Михеїла Саакашвілі про відвід складу суду і оголосив до 5 лютого перерву у розгляді апеляції на відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, раніше на засіданні у четвер адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький попросив перенести судове засідання, щоб належним чином вивчити документи щодо визначення складу колегії суду, оскільки, за його словами, про зміну у складі колегії Саакашвілі і його адвокатам стало відомо лише напередодні засідання, і їм незрозумілі причини заміни частини колегії суду.

Суд ухвалив рішення надати адвокату Саакашвілі годину на ознайомлення з копіями документів, що стосуються визначення складу суду, і оголосив для цього перерву.

Коли перерва закінчилася, адвокат Саакашвілі під час виступу заявив, що їм дали замало часу для якісного ознайомлення з цим обсягом матеріалів.

Адвокат сказав, що на знак протесту проти такого рішення суду Саакашвілі не повернувся до судової зали, а також заявив відвід суддям.

"Саакашвілі заявляє про відвід цьому складу суду", - підкреслив Чорнолуцький.

Суд частково задовольнив цю заяву Саакашвілі.

"Суд ухвалив заяву про відвід складу суду задовольнити частково. Передати справу для визначення судді для вирішення питання про відвід", - сказав Коротких.

Також суддя повідомив, що наступне судове засідання відбудеться 5 лютого на 10:00.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

10 вересня Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон в оточенні своїх прибічників.

25 жовтня Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації Президента про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це рішення в суді.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Читайте також: Суд надав захисту Саакашвілі документи про колегію суддів

Окружний адмінсуд Києва 3 січня визнав законною відмову ДМС надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

17 січня Саакашвілі заявив, що ДМС сама подала апеляцію на ухвалене на її користь рішення, щоб прискорити завершення процесу, що надасть можливості позбавити лідера "Руху нових сил" підстав перебувати в Україні.

22 січня Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції у справі про статус Саакашвілі.  Тоді захист політика також заявляв відвід колегії суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-