Суд надав захисту Саакашвілі документи про колегію суддів

Суд надав захисту Саакашвілі документи про колегію суддів

Фото
Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив клопотання захисту екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі і ухвалив рішення надати адвокатам копії документів про визначення складу суду у справі з розгляду апеляції на відмову Державної міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку засідання адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав клопотання до суду щодо перенесення засідання у цій справі, щоб мати час пересвідчитися, що склад колегії суду було обрано належним чином. За його словами, про заміну двох суддів у складі колегії суду захисту Саакашвілі стало відомо лише незадовго до засідання.

Читайте також: Суд продовжив розгляд апеляції у справі щодо статусу Саакашвілі

"Ми повинні пересвідчитися в законності формування цієї колегії. Також хотіли б отримати протокол авторозподілу. Просимо відкласти розгляд сьогоднішньої справи, щоб ми отримали весь пакет документів", - сказав Чорнолуцький.

Суд задовольнив клопотання частково, ухваливши рішення надати захисту копії документів щодо визначення цієї колегії суду. Наразі у засідання суду оголошено перерву до 11:30.

"Суд ухвалив клопотання задовольнити в частині вручення копій документів (для ознайомлення - ред). Оголосити перерву до 11:30", - сказав Коротких.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

10 вересня Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон в оточенні своїх прибічників.

25 жовтня Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації Президента про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це рішення в суді.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Окружний адмінсуд Києва 3 січня відмовив Саакашвілі у визнанні незаконним рішення про відмову у визнанні його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

17 січня Саакашвілі заявив, що ДМС сама подала апеляцію на ухвалене на її користь рішення, щоб прискорити завершення процесу, що надасть можливості позбавити лідера "Руху нових сил" підстав перебувати в Україні.

22 січня Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції у справі про статус Саакашвілі.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-