Суд продовжив розгляд апеляції у справі щодо статусу Саакашвілі

Суд продовжив розгляд апеляції у справі щодо статусу Саакашвілі

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд продовжив розгляд апеляції на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Михеїлу Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту. 

У залі суду перебуває сам Саакашвілі, адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, а також представники ДМС, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Біля самої будівлі суду та біля судової зали, де відбувається розгляд справи, перебувають понад два десятків правоохоронців.

У залі суду велика кількість активістів та журналістів.

Суддя у справі - Андрій Коротких.

Як повідомлялося, 26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії та колишнього голову Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі.

10 вересня Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон в оточенні своїх прибічників.

25 жовтня Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації Президента про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це рішення в суді.

1 листопада Управління ДМС в Київській області ухвалило рішення "Про відмову Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту".

Окружний адмінсуд Києва 3 січня відмовив Саакашвілі у визнанні незаконним рішення про відмову у визнанні його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту після позбавлення громадянства України.

Читайте також: Суд викликає Саакашвілі на допит у справі екс-бійців "Беркуту"

17 січня Саакашвілі заявив, що ДМС сама подала апеляцію на ухвалене на її користь рішення, щоб прискорити завершення процесу, що надасть можливості позбавити лідера "Руху нових сил" підстав перебувати в Україні.

22 січня Київський апеляційний адміністративний суд почав розгляд апеляції у справі про статус Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-