ОБСЄ на Донбасі та звільнення заручників: Клімкін провів переговори з Альфано

ОБСЄ на Донбасі та звільнення заручників: Клімкін провів переговори з Альфано

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та  діючий голова ОБСЄ Анджеліно Альфано обговорили питання посилення роботи СММ ОБСЄ на Донбасі,  гуманітарну ситуацію на окупованій території та звільнення українських заручників.  

Про це заявив у вівторок керівник МЗС України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з діючим головою ОБСЄ Анджеліно Альфано, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні розмовляли про те, яким чином збільшити потенціал місії: і людський, і технічний. Місія не може на сьогодні виконувати свій мандат на окупованій території, оскільки вона не має доступу до тих місць, де вона власне має здійснювати свій моніторинг", - сказав Клімкін.

За його словами, мандат СММ ОБСЄ - це вся територія України, а це означає і окупований Донбас, і окупований Крим. Тому українська сторона сподівається, що саме належне забезпечення і розширення діяльності місії ОБСЄ в Україні - це те ключове питання, яким займатиметься Альфано як одним з пріоритетних під час свого головування в ОБСЄ.

Читайте також: Голова ОБСЄ поїде з Клімкіним на Донбас

Крім цього, повідомив Клімкін, під час зустрічі йшлося про гуманітарну ситуацію на Донбасі. "У нас складається нелюдська ситуація, коли з усіх заявок, наприклад, щодо ремонту електромереж, водопостачання тощо на окупованих територіях, погоджена тільки одна. І це при тому, що їх було кілька десятків. Тобто те, що робиться з боку окупантів, - це свідоме скочування ситуації на Донбасі до гуманітарної катастрофи", - наголосив керівник МЗС.

Він поінформував, що в ході зустрічі також, безумовно, йшлося про такий важливий для нас аспект, як звільнення українських заручників і політв'язнів, де ОБСЄ відіграє особливу роль у взаємодії з іншими міжнародними організаціями, наприклад з Міжнародним Червоним Хрестом.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-