Суд вимагає у міграційної служби документи про статус Саакашвілі

Суд вимагає у міграційної служби документи про статус Саакашвілі

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва затребував у Державної міграційної служби документи стосовно статусу екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Сьогодні в Окружному адміністративному суді відбувся розгляд справи за позовом Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Другим відповідачем у справі є Управління державної міграційної служби України у Київській області. Під час судового засідання представники позивача та відповідачів надали пояснення та заперечення по суті адміністративного позову. Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення витребувати у відповідача – ДМС - копії матеріалів, які ними розглядаються", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Захист Саакашвілі не влаштував підпис під довіреністю представника Президента

У судовому засіданні оголошено перерву до 6 лютого. 

Як повідомлялося, Саакашвілі просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМС щодо розгляду скарги на рішення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Водночас позивач просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність Управління ДМС у Київській області щодо не передання матеріалів особової справи Саакашвілі до Державної міграційної служби.

Президент Петро Порошенко у липні 2017 року позбавив Саакашвілі українського громадянства. Екс-очільник Одеської ОДА оскаржив це рішення. 29 січня Касаційний адміністративний суд переніс розгляд позову Саакашвілі до Президента щодо позбавлення громадянства на 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-