Порошенко не встиг на церемонію в Крутах. Розенко пояснив, чому

Порошенко не встиг на церемонію в Крутах. Розенко пояснив, чому

Укрінформ
Президент України не зміг взяти участь в урочистостях з нагоди  вшанування Героїв Крут у Чернігівській області через несприятливі погодні умови.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України на початку урочистостей, що розпочалися біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут на Чернігівщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.   

"Сьогодні на наших заходах мав бути і брати участь Президент України Петро Порошенко. Але через несприятливі погодні умови сьогодні - і в Києві, і тут, - через штормове попередження йому не дали дозволу на приземлення в Чернігівській області. Була ідея щодо пересадки в автотранспорт і прибуття сюди автомобілем, але Президент України вважав за неприйнятне, щоби вся громада, яка тут зібралася, чекала його тут 2 години", - сказав Розенко. 

Він передав щирі вибачення від Президента за неможливість через погодні умови взяти участь в сьогоднішніх заходах і нагадав, що 29 січня  продовження державних заходів відбудеться на Аскольдовій могилі і у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації вже за участі Президента України.

"Завтра одні з основних заходів будуть відбуватися у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації. Саме там, у стінах цього військового закладу, ще в листопаді 1917 року за наказом генерального секретаря з військових справ Симона Петлюри була створена перша українська військово-юнацька школа і саме там протягом тижня у січні 1918 року пройшли початковий вишкіл сотні юнаків, які добровольцями вирушили на Крути", - зазначив Розенко.

Читайте також: Почалися заходи із вшанування памяті героїв Крут

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди 100-річчя бою під Крутами та вшанування Героїв Крут у Чернігівській області, на місці історичних подій, 28 січня відбуваються державні урочистості.

В Україні 28 та 29 січня 2018 року на загальнодержавному рівні відзначається 100-та річниця бою під Крутами, що став символом героїзму та самопожертви в боротьбі за незалежність нашої держави.

100 років тому - 29 січня 1918 року - на залiзничнiй платформi в Крутах перебувало близько 520 українських воякiв, юнакiв і студентiв, озброєних 16-ма кулеметами та однією гарматою. Російські сили вдесятеро переважали, мали бронепотяг та артилерію.

Війська УНР під Крутами завдяки вигідній позиції і героїзму завдали росіянам значних втрат і стримали наступ до темряви. Потім під тиском ворога українські бійці організовано відступили до ешелонів і вирушили в бік Києва, руйнуючи за собою залізничні колії. Але одна студентська чота, 27 юнаків, заблукала в темряві і повернулися до станції Крути, яку на той час захопили  більшовики, і потрапила в полон. Хлопців катували, а потім стратили. Згодом майже всіх героїв поховали на Аскольдовій могилі у Києві. Бій під Крутами став боєм за майбутнє України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-