Санкції США поступово охоплюють всіх окупантів України - Клімкін

Санкції США поступово охоплюють всіх окупантів України - Клімкін

Укрінформ
Санкції США проти Російської Федерації поступово охоплюють всіх причетних до окупації українських регіонів.

Про це глава МЗС України Павло Клімкін заявив у Twitter.

"Посилення тиску на Росію - нові санкції США. Поступово санкції охоплюють всіх причетних до встановлення російської окупаційної адміністрації на українській землі", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Офіс з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США розширив список санкцій проти Росії, додавши до нього 21 фізичну особу, а також понад два десятки організацій та підприємств.

Новий список доповнює санкції, запроваджені через російську агресією проти України.

Так, в індивідуальному переліку в санкційний список включені 13 жителів українських регіонів - головним чином з окупованих територій сходу України й півострова Крим, у тому числі Донецька, Луганська, Севастополя, міст Ровеньки й Молодогвардійськ. Серед інших також вказаний так званий "міністр державної безпеки ДНР" Володимир Павленко.

Решту індивідуального списку становлять громадяни Росії, у тому числі заступник міністра енергетики Андрій Черезов, директор департаменту російського Міненерго Євген Грабчак та ще п'ятеро росіян.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії

У санкційному списку також опинилися дев'ять компаній, які мають юридичну реєстрацію в Росії, Польщі та в окупованому росіянами грузинському регіоні Південна Осетія.

Окремо в списку вказані організації, які підпадають під "секторальні санкції". Серед них - "Калінінграднафтопродукт", "Кінеф", "Кіришинафтооргсінтез", "Кіришиавтосервіс", "Ленгіпронафтохім", "Медіа-Інвест", "Новгороднафтопродукт", "Псковнафтопродукт", "Сургутнафтогазбанк", "Тверьнафтопродукт", "Совхоз "Червишевський", "Страхове товариство "Сургутнафтогаз" та "Сургутмеблі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-