Мінгареллі назвав децентралізацію в Україні

Мінгареллі назвав децентралізацію в Україні "історією вражаючого успіху"

Укрінформ
Реформа децентралізації в Україні – історія вражаючого успіху та повернення ініціативи в руки місцевих громад.

Так прокоментував відкриття Центру надання адміністративних послуг в Золотниківській об’єднаній громаді на Тернопільщині голова представництва ЄС в Україні посол Хюг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.   

«Реформа децентралізації в Україні – історія вражаючого успіху та повернення ініціативи в руки місцевих громад. Завдяки цій реформі люди зараз самостійно вирішують багато важливих питань, пов’язаних із місцевим соціально-економічним розвитком. ЄС підтримуватиме реформу за допомогою консультацій та тренінгів у таких різноманітних сферах, як управління бюджетом, просторове планування та економічний розвиток. Серед іншого, ЄС підтримуватиме створення до 600 нових Центрів надання адміністративних послуг у об’єднаних громадах, що наблизить ці послуги до тих, хто їх потребує», - сказав Мінгареллі.

Як повідомляло агентство, з робочим візитом на Тернопільщині перебуває Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який взяв участь у відкритті Центру надання адміністративних послуг у Золотниківській ОТГ, поспілкувався з громадою та пересвідчився в якості надання адмінпослуг на прикладі довідок про реєстрацію місця проживання та оформлення субсидії.

Читайте також: Мінгареллі не бачить зміни курсу ЄС щодо Донбасу

В рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращий досвід, який зараз напрацьовується та впроваджується в пілотних громадах, буде застосований до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 центрів до кінця 2020 року.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-