Порошенко заявив, що бореться з корупцією не заради безвізу чи траншу МВФ

Порошенко заявив, що бореться з корупцією не заради безвізу чи траншу МВФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що проводить боротьбу з корупцією в Україні, оскільки це є пріоритетом його політики, а не у зв’язку із візовою лібералізацією з ЄС чи намаганнями отримати транш від МВФ. 

Про це він заявив у ході своєї промови під час сесії “Центральна та Східна Європа: новий порядок денний для континенту?” на 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“У нас був повний список цілей, які потрібно було виконати. І ми їх виконали. Я, як Президент, організовую боротьбу з корупцією в Україні не у  зв’язку із візовою лібералізацією чи траншем від МВФ, а тому, що боротьба з корупцією — це пріоритет моєї президентської політики”, - заявив Порошенко, коментуючи питання, чи залежить скасування безвізового режиму з ЄС від втілення антикорупційних реформ.

Президент наголосив, що  безвізовий режим - це величезний успіх та досягнення не лише політики Євросоюзу, а й для України, передусім, у сфері проведення реформ. "Йдеться про 144 пункти, які передбачалися планом візової лібералізації. Україні потрібно було виконати всі ці вимоги і ми отримали позитивну оцінку від оцінювальної місії ЄС. Ми ратифікували Угоду про асоціацію, хоча, на превеликий жаль, не у листопаді 2013 року у Вільнюсі, як усім хотілося. Але з 1 вересня 2017 року Угода повністю вступила в силу, незважаючи на всі російські намагання зупинити цей процес", - заявив він.

Порошенко зазначив, що в рамках боротьби з корупцією ним було створено Національне антикорупційне бюро та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, "які ефективно працюють разом з іншими інституціями і вже демонструють перші надзвичайно позитивні результати".

"Ми здійснили реформу правової сфери і повне  перезавантаження Верховного суду та всієї судової системи України. І 22 грудня я ініціював у парламенті створення нового Антикорупційного суду, який повинен завершити створення незалежної антикорупційної системи", - заявив він.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розписала план "тихої" євроінтеграції-2018

Президент України також вказав на те, що у Давосі він провів позитивні зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард та президентом групи Світового банку Джим Йонг Кімом.

"Якщо ви ознайомитеся з прес-релізом, то ми всі були надзвичайно задоволені результатами реформ. І ми всі погодилися, що з політичної  точки зору - все абсолютно чітко. У нас є політична воля, рішення вже прийнято. З юридичної точки зору дискусії щодо того, як будуть сформульовані норми, як імплементувати рекомендації та поради  Венеціанської комісії - це питання юридичних спеціалістів. І ми сподіваємося  здійснити ці кроки якомога швидше", - сказав  він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-