Україна зупинила

Україна зупинила "бліцкриг" із повернення Росії в ПАРЄ - Ар'єв

Укрінформ
Україні вдалося зупинити "бліцкриг" з повернення РФ в ПАРЄ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє.

На цьому наголосив народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка", віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

"Нам вдалося зупинити бліцкриг з повернення РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права і права людини триває. В сесії ПАРЄ'2018 все тільки попереду", - наголосив Ар'єв.

За його словами, ПАРЄ підтримала важливі поправки української делегації в резолюцію "Розвиток процедури моніторингу". 

Читайте також: У ПАРЄ оприлюднили звіт щодо України

Крім чергового нагадування про агресію на Донбасі та анексію Криму, додав депутат, Асамблея знову поставила вимогу Росії виконувати резолюції ПАРЄ з цих питань. 

"В контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без передумов, це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування", - зазначив політик.

Ар'єв подякував українській делегації, постпредству України в РЄ та секретаріату ВР, який працював в Страсбурзі, за згуртовану і ефективну роботу.

Окремо він подякував Світовому Конгресу Українців і особисто його лідеру Євгену Чолію за проведений круглий стіл щодо війни на Донбасі, який вдалося організувати попри опір з боку певних чиновників РЄ і навіть відмови вносити подію в звичний список сайд-івентів. "Але врешті-решт все зробили як належить", - наголосив віце-президент ПАРЄ . 

Як повідомлялося, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року за окупацію Криму і дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-