Волкер прокоментував закон про реінтеграцію Донбасу

Волкер прокоментував закон про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Спецпредставник США Курт Волкер вважає, що відсутність згадки про "Мінськ" у законі про реінтеграцію Донбасу не означає, що цей закон протидіє Мінським угодам.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Те, що там немає згадки про «Мінськ», не означає, що він протидіє «Мінську». Україна є учасником Мінських угод, бере участь у Тристоронній контактній групі в Мінську кожні кілька тижнів. Вона ухвалила закон про спеціальний статус, закон про амністію, готова до проведення місцевих виборів, коли для цього будуть умови. Тому я думаю, що Україна дотримується угоди", - сказав він.

На його думку, потрібно, щоб і російська сторона виконала свою частину, зокрема з дотримання перемир’я, "такого, як ми бачили минулої доби".

"Щодо закону про реінтеграцію, то, знаєте, я не думаю, що він щось змінює в цьому контексті. Ситуація – така ж, як і була. Російський контроль і командування силами там були присутні, тож можна назвати це, принаймні неформально, окупацією і вторгненням. Тому не думаю, що це щось змінює", - зауважив спецпредставник США.

Читайте також: Волкер: Поки РФ не визнає свою присутність на Донбасі, ситуація не зрушиться

За його словами, в законі просто йдеться про те, що "ми бачимо на власні очі". Зокрема, закон впорядковує військову операцію. Адже упродовж кількох років "це називалося антитерористичною операцією", а це - справжня військова операція для захисту країни, наголосив Волкер.

Крім того, зауважив спецпредставник США, документ формалізує права громадян України, які живуть на окупованій території, що теж важливо.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». За відповідний законопроект №7163 проголосували 280 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-