Євродепутат назвав закон про реінтеграцію Донбасу свідченням єдності України

Євродепутат назвав закон про реінтеграцію Донбасу свідченням єдності України

Укрінформ
Ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу є свідченням єдності України та чіткого прагнення відновити контроль над усією територією країни.

Таку думку щодо закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив депутат Європарламенту Міхал Боні.

«Рішення Верховної Ради підтримати закон про реінтеграцію Донбасу засвідчує єдність України, а також чіткі прагнення зберегти свої території після нелегального вторгнення й відновити контроль над усією територією країни», - переконаний польський політик.

Як зазначив Боні, закон також чітко підкреслює факт, який довго замовчувався: Росія веде агресивну політику відносно України і є відповідальною за окупацію українських територій в Донецької і Луганської областях.

Європарламентарій позитивно відзначив положення у законі щодо визнання офіційним Києвом лише двох типів документів, виданих на тимчасово непідконтрольних територіях: свідоцтв про народження та про смерть, що є дуже важливим для українських громадян на окупованих територіях.

«Я повністю підтримую це рішення Верховної Ради і вважаю, що цей законодавчий акт є нагальним, спрямованим на об’єднання України, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей», - наголосив депутат Європарламенту.  

Читайте також: Волкер: Поки РФ не визнає свою присутність на Донбасі, ситуація не зрушиться

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». За відповідний законопроект №7163  проголосували 280 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-