Підготовка російської агресії почалася 2012 року – Парубій

Підготовка російської агресії почалася 2012 року – Парубій

Укрінформ
Російська Федерація заздалегідь ретельно готувала кілька планів розхитування ситуації в Україні, в тому числі і вторгнення на територію нашої держави.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час допиту в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді по суті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені відомо, що керівництво Російської федерації розробляло кілька сценаріїв щодо України. Як стало мені відомо пізніше, вже під час перебування на Луганщині, де я вів переговори в тому числі з бойовиками, вже з 2012 року на території України, особливо в південних та східних областях, формувалася мережа контрольованих російськими спецслужбами організацій, які під виглядом реконструкторів подій Другої світової війни готували кадри і мали детальний план захоплення місцевих адміністрацій, місцевих органів влади та підготовки до введення російських військ", - сказав Парубій.

За його словами, така мережа існувала в 7 областях України і контактувала тісно з російськими спецслужбами.

"Розглядалося кілька сценаріїв щодо ситуації в України: як повномасштабна агресія, як налагодження контролю Росії у південному регіоні України - це так званий план "русская весна", план Новоросії, який навіть не приховували вони і проголошували і на своїх сайтах. Він передбачав захоплення південно-східних областей і вихід до Придністров'я і таким чином, щоб з’єднати РФ з Придністров'ям, звичайно", - сказав Голова Верховної Ради.

Читайте також: Парубій: Росія роздала "зеленим чоловічкам" медалі з датою - 20 лютого 2014 року

На його переконання, рішення щодо того, який саме зі свої планів треба втілювати, в Росії прийняли дуже оперативно.

"Але для багатьох українських підрозділів, які ми мали б залучити для захисту українського суверенітету, цей лист (лист Януковича до Путіна з прохання ввести війська - ред.) став підставою для саботажу всіх рішень центрального керівництва України для непідпорядкування, а дуже часто і для переходу на інший бік", - додав спікер парламенту.

Як повідомлялося, Парубій за часів Революції гідності був комендантом Самооборони Майдану, потім був призначений секретарем Ради національної безпеки і оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-