Парубій: Росія роздала

Парубій: Росія роздала "зеленим чоловічкам" медалі з датою - 20 лютого 2014 року

Укрінформ
Російські військові отримали спеціальні відзнаки за захоплення Автономної Республіки Крим, які датовані 20 лютого 2014 року. 

Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій у ході допиту в Оболонському райсуді столиці у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

"Захоплення півострова розпочалися 20 лютого і це зафіксовано тим фактом, що Російська Федерація дала військовим, які брали участь у цих діях, спеціальні відзнаки у Криму, які датовані 20 лютого 2014 року, тобто вони були причетні до анексії української території Автономної Республіки Крим", - сказав він.

Читайте також: Початком російської агресії були Харківські угоди щодо Чорноморського флоту - Парубій

Парубій розповів у суді, що у захопленні півострова брали участь військові Чорноморського флоту РФ та передислоковані з Росії підрозділи Десантно-штурмових військ  і сили спеціального призначення. "Вони з 20 лютого почали здійснювати захоплення українських державних будівель, блокування українських військових частин”, - наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-