Україна протестує проти запрошення у ПАРЄ російського чиновника

Україна протестує проти запрошення у ПАРЄ російського чиновника

Укрінформ
Українська делегація у ПАРЄ протестує проти участі у засіданні ad hoc комітету голови комітету Ради федерації Росії у міжнародних справах Костянтина Косачова, оскільки він знаходиться під санкціями.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Олексій Гончаренко.

"Ми протестуємо проти участі Косачова, який знаходиться під санкціями, у засіданні ad hoc комітету. Я заявив про це у сесійній залі, також ми заявляємо про цю позицію у політичних групах", - сказав Гончаренко.

Він зазначив, що у грудні Косачов у тому числі з цієї причини був видалений із засідання політичного комітету ПАРЄ, яке проходило в Парижі.

"У Парижі, де у грудні відбулися засідання президентського і політичного комітетів, ми домоглися того, що Косачов покинув засідання, оскільки він не був на нього правильним чином запрошений і також знаходиться під санкціями", - уточнив народний депутат, який є членом політичного комітету.

На його думку, ця ситуація свідчить про продовження ведення Москвою провокативної політики у Раді Європи.

"З російського боку це провокативна лінія. Вони не визнають санкції як такі і не визнають того, що Косачов під санкціями. Він - глава міжнародного комітету, кого ще відправляти, як не главу міжнародного комітету. Тобто провокації, пов'язаної з прізвищем Косачов, немає, але в цілому їх поведінка провокативна і хамська. Ми всі розуміємо, що вони роблять", - сказав Гончаренко.

При цьому депутат зараз не бачить причин вважати новообраного президента ПАРЄ Мікеле Николетті лобістом російських інтересів.

Читайте також: В ідеї повернення Росії до Ради Європи Ягланд побачив "гармонізацію"

"На сьогоднішній день це перебільшення. Доцільніше вести з ним діалог, ніж вступати у конфлікт", - сказав Гончаренко, нагадавши, що Ніколетті підтримав свого часу відставку колишнього президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

"Інша справа, якщо ad hoc комітет дасть рекомендації по поверненню російської делегації, а Ніколетті це підтримуватиме. Звичайно, це буде вже відкрита на них робота і ми реагуватимемо на це максимально гостро і жорстко", - заявив Гончаренко.

Як повідомлялося, у вівторок, 23 січня, в ПАРЄ планується засідання ad-hoc комітету, на якому мають намір розглянути можливість повернення росіян в ПАРЄ. Передбачається, що на засіданні будуть присутні передставники парламенту РФ.

ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу в січні 2015 року через агресію цієї країни проти Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-