Хоч у Нову Зеландію: Клімкін прокоментував ідею перенесення

Хоч у Нову Зеландію: Клімкін прокоментував ідею перенесення "Мінська"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що ідеї про перенесення переговорного майданчика щодо врегулювання ситуації на Донбасі з Білорусі до Казахстану озвучувалися, але офіційних пропозицій з боку Астани не надходило.

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таку ідею, не пропозицію формальну, а ідею, наші казахські колеги вже висловлювали... Якщо ми матимемо обгрунтоване розуміння, що зміна локації щось нам надасть, ми готові переміститися хоч в Нову Зеландію, тобто в будь-яку точку, де це гратиме хоч якусь роль", - зазначив Клімкін, відповідаючи на запитання, чи розглядається можливість перенесення переговорного майданчика до Казахстану.

Водночас міністр наголосив, що зміна місця переговорів - не ключове питання, оскільки, за його словами, проблема того, що відбувається на мінському майданчику, це проблема небажання Росії виконувати будь-які взяті на себе зобов’язання.

Читайте також: Білорусь відповіла Трампу: про Донбас можна говорити і в Антарктиді

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради безпеки ООН заявив, що президент США Дональд Трамп пропонує перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місто. За словами Назарбаєва, одним з нових місць проведення переговорів може бути Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-