Климпуш-Цинцадзе назвала ворогів євроінтеграції

Климпуш-Цинцадзе назвала ворогів євроінтеграції

Укрінформ
Один з найпідступніших ворогів євроінтеграції — нехтування верховенством права.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

За її словами, перший ворог — бюрократична інерція, що не дозволяє ефективно впроваджувати євроінтеграційні реформи.

"Другий — лобізм, який відверто противиться євроінтеграційним реформам, — зазначає автор. — Третій — популізм, тобто "прості рішення для складних проблем. Рішення, яких в євроінтеграції не існує, як і в політиці в цілому".

Віце-прем'єр зазначає, що ще один ворог євроінтеграції — корупція, яка дісталася нам у спадок з колоніальних часів, і досі не знищені її ключові основи: зарегульованість економіки, непрозорість політики. Не має значення, який обсяг збитку від корупції — мільярд гривень або всього сто. Будь-яке корупційне діяння — перешкода на шляху до Європи.

Читайте також: Віце-прем'єр: перед виборами маніпуляцій із євроінтеграційними законами побільшає

"Але один з найпідступніших ворогів євроінтеграції — нехтування верховенством права, — підкреслює Климпуш-Цинцадзе. — У тому числі в процесі боротьби з тією ж самою корупцією. Якщо ми, перемагаючи корупціонерів, у прагненні більшого суспільного резонансу не будемо враховувати вимоги законності, дотримання процедур та принципу поваги до права людини — це не буде сприяти просуванню до європейських цінностей. Адже верховенство права — саме той стрижень, який зробив Європу Європою в набагато більшій мірі, ніж навіть ринкова економіка. Оскільки верховенство права в Європі було задовго до створення ринку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-